четвер, 30 січня 2014 р.

«На велосипеді на роботу»
«Велосипед - найбільш екологічний вид транспорту», «Катання на велосипеді приємне і корисне», всі ці гасла ми чуємо постійно, і важко не погодитися з тим, що слідування цим закликам не лише покращить екологічну обстановку в вашому місті, але й зробить спосіб вашого життя більш здоровим. Чи так це насправді? Давайте спробуємо розібратися, використовуючи останні дані досліджень вчених Великобританії та Бельгії.
Чи корисне катання на велосипеді?
Виявляється, відповідь на це питання не настільки очевидна, як багатьом може здатися. Так, катання на велосипеді зміцнює не тільки м'язи ніг, але і всю серцево-судинну систему організму, дозволяє наситити ваш організм киснем і адреналіном, допоможе скинути вагу і підняти настрій.
Але є речі настільки звичні для нас, що ми часто звертаємо на них менше уваги, ніж на погоду за вікном. Якість повітря, яким ми дихаємо. Як часто ви замислюєтеся про повітря, що вдихаєте десятки разів за хвилину?
«На велосипеді на роботу» - звучить чудово. Але якщо у вас немає можливості дістатися до роботи минаючи жваві, особливо в години пік, автостради, моя вам порада: залиште цю божевільну ідею. Не потрібно приносити своє єдине і дорогоцінне здоров'я на вівтар борців за екологію. Інакше ви не тільки не отримаєте бажаного здоров'я, але й можете серйозно його підірвати. Вибирайте для велопрогулянок більш мальовничі куточки: парки, лісопосадки, тихі вулички, заміські пам'ятки.
Що ж робити?
Так, заклик їхати на роботу на велосипеді ми розкритикували, а що робити запропонуємо нижче:
Продовжуйте кататися на велосипеді і радьте іншим. Це дійсно дуже здоровий спосіб проведення часу.
Намагайтеся уникати великих вулиць з інтенсивним рухом. Прокладайте свій маршрут по тихих вуличках, через парки і по спеціальних велосипедних доріжках.
Приймайте участь в акціях, що проводяться різними велосипедними клубами для популяризації велосипедного руху.
Проведіть відпустку у велоподорожі по екологічно чистим місцям.
Використовуйте велосипед для прогулянок, якщо у вас немає можливості безпечно використовувати його як транспортний засіб.


2 коментарі:

  1. Їздити на велосипеді на роботу справді і корисно, і економно, але поки що, нажаль, в нашому місці дуже мало велостоянок, де можна залишити свого "двохколісного друга". Сподіваюсь, що проект допоможе виправити цю ситтуацію і наше місто стане більш екологічно-дружнім.

    ВідповістиВидалити